Vidres Collado

Galileu, 163 – 08028 Barcelona

934 910 570

www.vidrescollado.com

 

 

Singular per…

Per ser un dels millors especialistes de la ciutat de Barcelona en vidre, destaca per la seva innovació i acurat tractament del vidre en l’elaboració de joies i altres procuctes d’artesania.

 

Vidres Collado és una empresa familiar, petita però eficaç, situada al bell mig del barri de Sants-Montjuïc. Fou fundada l’any 1920 per Antoni Collado Collado i en els seus inicis era una lampisteria-vidrieria. Els seus treballadors feien funcions diverses relacionades amb l’àmbit esmentat. Amb el pas del temps, i gràcies a Antonio Collado Boltà (fill del fundador), la dedicació de l’empresa s’ha anat formant i encaminant cap al vidre i el seu art.

L’empresa sempre s’ha destacat per la qualitat i la creació, tant en l’àmbit artístic (miralls venecians, talla artística, creació i restauració de vitralls, etc) com en l’industrial (Lluminex –plaques de miralls tallades a diferents mides per a la decoració, per exemple de discoteques o botigues– tota mena de vidres industrials, mats i laminats).

Actualment l’empresa Vidres Collado està a mans de Manel Collado Villanueva –nét del fundador– i Ferran Collado Arasa, pioner i l’introductor o restaurador de totes les tècniques del vidre (ja conegudes però oblidades).

Ferran Collado es presenta com un artista polifacètic i autodidacte al món del vidre i és també un estudiós de les diferents textures d’aquest. Dins la seva obra podem trobar diverses tècniques; des del decorat al torn fins a la complexa tècnica de platejar el vidre, passant pel termoformat, el fusing, el gravat a la sorra, l’esmalt i la creació de vidrieres emplomades.

Vidres Collado

Vidres Collado

Galileu 163