Mates

Gayarre, 25 – 08014 Barcelona

934 318 386

barcelona@mates-shop.com

www.mates.es

 

 

Singular per…

Fabrica des de 1947 calçat tècnic esportiu, casual i urbà, mitjançant processos artesanals. Són productes originals, autèntics i exclusius. També ofereix calçat a mida i adaptat. Pioners en el sector de les sabatilles personalitzades.

 

Francesc Mates va començar a fer-se les seves pròpies sabatilles d’esport. La flexibilitat, lleugeresa i resistència d’aquell calçat fet a mà, va despertar l’admiració de companys i amics que li encarregaven sabatilles, fins que va decidir obrir el seu propi taller.

Francesc Mates va innovar en el calçat esportiu fent models específics per a velocitat, cross, entrenament, sabatilles de claus, llançament de javelina… Era un gran observador. Va crear unes sabatilles de cros imitant les peülles d’una cabra per córrer pel fang sense relliscar i fou el precursor de la cambra d’aire fent un forat a la sola. Tots aquests models es venien en el taller i a grans tendes d’esport de Barcelona i altres ciutats d’Espanya on eren bén conegudes.

En 1991 va morir Francesc Mates, i la Myrna Mates va continuar la feina del seu pare. És l’única mestra sabatera d’Espanya i una de les poques d’Europa. A més d’actualitzar models clàssics, ha creat nous dissenys (ballarines, sabates urban sport…) sempre fets a mà. També confecciona sabates per a bebés, per a peus delicats. Les sabatilles es venen al Japó, França, Suïssa o la seva botiga del carrer Gayarre. Oberta des del 2007, vol ser un aparador per donar-se a conèixer millor, recuperant l’estil de les antigues sabateries on et miren els peus, et pregunten per a què necessites les sabatilles i et recomanen el model més adequat. També es pot demanar un disseny personalitzat.

M’interessa molt el treball realitzat pel meu pare, ell fou un geni i jo procuro seguir-lo en tot, perquè aquesta és una professió que et dóna moltes satisfaccions. Veure persones a les que els hi soluciones el problema dins del possible, és una satisfacció per a mi.

Myrna Mates

Mestra sabatera, Mates

Mates

Mates

Gayarre 28