Esparteria Lluch

Gran Via, 339 – 08014 Barcelona

934 231 768

Horari: Dll a dv 10-13.30 i 17-20.30 h

Obert dissabtes des del segon dissabte de desembre al primer dissabte de gener

Singular per…

Són únics si voleu trobar productes de vímet, decoració provençal, bastons, gorres de cops i un ampli repertori d’elements introbables a la ciutat.

 

L’actual emplaçament d’Esparteria Lluch a la Gran Via 339 de Barcelona, data de l’any 1935. Abans havia estat a la Carretera de la Bordeta, i anteriorment al carrer de la Creu Coberta.
Sempre ha sigut una empresa familiar i una de les seves activitats principals en els seus orígens havia estat la fabricació d’escombres i escombretes de palma (margalló), pinzells  i fregalls d’espart. La confecció d’estores d’espart pels carros i sàrries i cabassos per al transport del carbó va tenir la seva època fins a finals del anys seixanta del segle XX, i la comercialització de raspalls, cordes i cistells de tot tipus, i de cabassos de palma i escombres de bruc i de bambú per als escombriaires, ha anat minvant en el transcurs del temps.
 L’oferta principal havia estat dirigida a la venda a l’engròs a botigues i empreses.

L’aparició del plàstic va anar relegant molts dels articles fets amb fibres naturals com els cistells i les escombres, i les noves tecnologies en la construcció, va acabar de substituir d’altres com les cordes i l’espart que havia estat un producte natural bàsic en la construcció.
L’oferta s’ha anat adequant a la nova demanda per oferir una gama més àmplia de productes, i després de la reforma de l’establiment, finalitzada l’any 2006, la botiga s’ha anat adaptant a la venda d’una gran varietat d’objectes per a la llar sense renunciar als orígens com a esparteria i cistelleria.
Actualment es poden trobar tot tipus de cistells, també per a la roba bruta i baguls, raspalls, i articles de neteja, paneres, bosses, cadires i butaques, barrets, persianes, estores i cortines i gran varietat d’objectes decoratius y de regal, la majoria de tipus artesanal.

Esparteria Lluch

Esparteria Lluch

Gan Via 339